31. srpna 2014

LUCEMBURSKO

Hlavním cílem letošního roku bylo strávit s mým nejmilejším deset dní na různých krásných místech v zemích BENELUXU. Teď už víme, že deset dní je na dovolenou takového typu málo, ale jsme mladí a za rok si to snad protáhneme na delší dobu. :D
Za námi už Lucembursko s "krásným" počasím. :D
Sbalili jsme saky paky, stan spacáky a karimatky a vyjeli vstříc nepoznanému. .)


Naší první zastávkou bylo Lucembursko, na které jsme bohužel měli jen jeden den a ten padl na návštěvu hlavního města Lucemburku. Kdybychom měli více času určitě projedeme více přírody, jelikož Lucembursko je přes 80% zalesněno. I když je Lucembursko třicetkrát menší než Česká republika, den navíc by hodil! .) 

Lucemburk se nám asi ze všech navštívených měst líbil nejvíce. Možná i proto, že i když to je hlavní město, tak přírody v něm bylo dost. 
Město je postaveno nad údolími řeky a působí, že je postaveno na obrovské, mohutné skále. Díky údolí vedou do města krásné mosty a viadukty. Jen jsme bohužel měli smůlu (ne jen v Lucemburku), že některé mosty a viadukty zrovna opravovali, takže na fotkách máme lešení a jeřáby. 



Velké plus Lucemburku taky bylo to, že v celém městě měli wifi. Někomu se mohla hodit na sociální sítě, nám se hodila na vyhledávání kempů. :D

O parky je v Lucemburku pečováno trošku lépe. .)


Slavné Lucemburské viadukty.







Ulice Philippe II, která byla krásně vyzdobená deštníky. Nevím jestli na každé období dávají jinou výzdobu, ale tahle se k našemu počasí po celý čas dovolené parádně hodila. :D

Ještě pár fotek z centra města..




..nějaké výhledy..


.. a AHOJ zítra v Belgii! .)





6 komentářů:

  1. Jste pašáci!
    Byla jsem tam před sedmi lety, možná dokonce osmi a už tenkrát tam měli tu free wi-fi zónu po městě! O tom si tady můžem nechat jenom zdát :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi .)
      S tou wifi tady snad ani nepočítám nikdy. Celkově jak jsme se vrátili do ČR, bylo mi tu z toho všeho trošku smutno.

      Vymazat
  2. Úžasné! V BENELUXU jsem byla na týden se školou ještě na střední a musím říct, že chápu, že 10 dní je málo, mi ten týden taky nestačil! Jsou to nádherné země! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si tam ještě určitě naplánuj cestu a uvidíš, že toho poznáš ještě mnohem víc a mnohem krásnějších míst, než kam vás vzala škola. .) Tento týden tu na blogu budou jen články z cest, tak můžeš koukat a sbírat inspiraci. .)

      Vymazat
  3. Moc povedené fotky :) V Beneluxu jsem ještě nikdy nebyla :) Ta místa vypadají moc dobře :)

    OdpovědětVymazat