4. září 2014

ANTWERPY, GENT, BRUGGY

Když jsme večer vyjížděli z Bruselu, snažili jsme se opět najít kemp, co nejblíže Antwerpám. Na mapě jsme si našli městečko, ve kterém byl značený. Dojeli jsme do něj a kemp nikde. Říkáme si oukej, tak jedeme do jiného nic se neděje, že. 

Dojeli jsme opět do dalšího městečka, ve kterém byl kemp značený a opět nikde nic. Šli jsme se tedy zeptat do jednoho občerstvení, jestli tu vážně není. Nikdo tam nebyl schopen se s námi domluvit anglicky, ale nakonec přijel jeden chlapík na kole pro jídlo a ten byl schopen a hlavně ochoten s námi anglicky mluvit. 
Řekli jsme mu náš problém, že sháníme jen kemp na jednu noc, protože cestujeme a už ve druhém městečku ho nemůžeme najít, nabídl nám přespání u něj na zahradě. A ještě dodal, jestli nám to teda nevadí. :D
Nabídku jsme přijali a dojeli k nádhernému domu. 

Seznámili se s jeho rodinou, postavili stan a začali vařit večeři na naší plynové bombičce, když začalo pršet tak, že jsme se divili, že stan nepromoknul, pozvali nás dovnitř, ať si večeři uvaříme u nich v kuchyni, prostřeli nám na stole a nabízeli pití všeho druhu. :D
Nakonec nám po celou noc nechali otevřený dům, abychom se dostali do koupelny a na záchod. 
Až jsme se cítili trapně, když za to ani nic nechtěli. Ráno jsme na stole nechali láhev moravského vína a bonbóny a plní dojmů odjížděli směr Antwerpy.
Zážitek, který jsme ani nečekali, že se nám stane a taky velmi milé překvapení, jelikož tohle by se u nás bohužel nestalo.


 Na Antwerpy, Gent a Bruggy jsme měli jeden den. Za prvé jsme už pak chtěli co nejdříve do Nizozemska a taky jsme tuhle dovolenou neplánovali jako tu, na které budeme celé dny chodit po městech.
Chlápek, u kterého jsme bydleli nám říkal, že to je na jeden den moc, že to nemáme šanci stihnout, ale nám se to nakonec podařilo! .)


ANTWERPY

Do Antwerp jsme jeli na doporučení Myyny. Dala nám tip na krásné hlavní nádraží a že teda fakt bylo!!
Protože jsme měli na plánu ty tři města, rozhodli jsme se podívat jen na to nádraží. 
Při projíždění města byly se mi moc líbily, ale prostě se nedá všechno, tak třeba příště. .)

Když dorazíte k nádraží a uvidíte ho, ztichnete a jen zíráte s otevřenou pusou. 
Tohle jsem prostě ještě neviděla!
Mramorem nešetřili, pozlacením nešetřili, ale přeplácáním to vůbec nepůsobilo.

Hlavně se mi taky líbilo, že nebylo zkažené žádnými různými obchody s blbostmi.

Když jsem doma otevřela fotky v počítači, zjistila jsem, že interiér nádraží se nevyfotil zrovna kvalitně, což mě dost mrzí, ale co se dá dělat. .)

Nádraží zvenku, focené kamerou. (vlezlo se mi jen do rybího oka) 








A na nástupištích.



GENT

V Gentu jsme už viděli typické kanály, prošli jsme se městem k nábřeží Graslei a Korenlei, kolem kterých byly cechovní domy, prošli jsme kolem hradu Gravensteen a začlo opět pršet tak, že jsme se schovali do infocentra, kde byli k dispozici počítače s internetem a v klidu jsme si vyhledali kemp, který EXISTUJE. :D









Město na mě působilo docela roztáhle a domy byli opravdu krásné.
Bohužel na nás jen nezapůsobilo tak, že kdyby se nás na něj někdo zeptal, asi bychom odpověděli "jooo dobrýýý". 

A co BRUGGY? Dojeli jsme k městu, navigaci jsme nastavili na parkoviště blízko centra a jeli podle ní. 
Nevíme jestli omylem, nebo jak, ale najednou jsme se autem ocitli na hlavním náměstí.
Naše rychlost byla asi desetikilometrová, za námi jel povoz s koňmi jako vyhlídková projížďka městem a před námi auto, taky nějaký cizinec, který se tam asi taky ocitnul náhodou, jako my. :D

Náměstí jsme si prohlídli z auta, než jsme se z centra vymotali, prohlédli si malebné uličky a když jsme stále viděli davy lidí, co se hrnou na to náměstí, rozhodli jsme se vůbec nezastavovat, ušetřit za parkovné a jeli do našeho vyhledaného kempu. .)

Tři města jsme nakonec za jeden den stihli, i když tak polovičatě, ale nám to tak stačilo a přizpůsobili si to vlastním potřebám. .)

Ještě jsme dojeli do belgického kempu a zítra už Nizozemsko, jupí! .)

Opět selfíčko, tentokrát s gentským kanálem.





5 komentářů:

  1. To počasí vám dalo pěkně zabrat! To mě mrzí... A moje milované Antwerpy! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počasí vůbec nevyšlo podle našich plánů, ale nedalo se nic dělat.. naštěstí ty nejhorší lijáky byly v noci, což nebylo tak hrozné, jen jsme vždy balili a vybalovali mokrý stan.. ale určitě nám to nezkazilo dovolenou! .)
      Antwerpy byly úža! Všem komu jsem je ukazovala nevěřili svým očím. .)

      Vymazat
  2. To nádraží je jak z pohádky! :) A v Bruggách je náměstí z filmu V Bruggách, to bych chtěla vidět. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádraží bylo opravdu nádherné, ani jsem netušila, že takové může někde existovat .) a na film se asi mrknu, vypadá zajímavě .)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat