17. března 2014

LEOGANG, ALPY

Při naší druhé zimní dovolené jsme vyrazili směr Alpy. Přesněji do Rakouska do střediska Skicircus, které je rozloženo přes tři městečka - Saalbach, Hinterglemm a Leogang.

Opět jsme vyrazili na tři lyžovací dny, jako u naší první dovolené v Tatrách. Počasí vyšlo skvěle. Celé tři dny krásně svítilo sluníčko, takže paráda! .) Jen ty vysoké teploty potom "ničili" kvalitu sněhu. 
Hold asi jen výjimečně se v rakouských Alpách stane, že je vše dokonalé.

Kdybych měla porovnat středisko Jasná v Nízkých Tatrách, které se snaží být stejně dobré jako alpské střediska a Skicircus, popravdě nevím.

V Jasné jsme neviděli šroubováky na případnou úpravu lyží či snowboardu. Stály se šílené fronty, ale další vleky se nemohli pustit, protože odvolali brigádniky. :D Za to ale možná měli občas lepší značení sjezdovek a o dost výraznější označení, že je sjezdovka zavřená. 
Skicircus by ale stejně asi vyhrál. Ve frontě jsme čekali snad jen třikrát za ty tři dny a také jsme si mohli každý den podle skipasu vytisknout lístek s najetými kilometry a výškovými metry, což v Jasné šlo udělat jen pokud jste si objednali jakousi kartičku se zálohou nebo když jste si skipas koupili přes eshop. 

Opět parádní dovolená! .)
Jaké byly ty vaše letošní zimní? .)
















2 komentáře: